Info voor collectiebeheerders

Hebt u vragen over academisch erfgoed aan uw universiteit of hogeschool? Wilt u een collectie aanmelden?

Contacteer het Interuniversitair Platform voor Academisch Erfgoed:

Lees meer over de missie en activiteiten van het Interuniversitair Platform voor Academisch Erfgoed

Bekijk de presentaties van het Interuniversitair Platform voor Academisch Erfgoed op (inter)nationale conferenties

Meer weten over wetenschappelijk, technisch of industrieel erfgoed?

ETWIE is het Expertisecentrum voor Technisch, Wetenschappelijk en Industrieel erfgoed. Op hun website vindt u meer informatie over evenementen en een kennisbank.

Wegwijs in registratie en digitalisering

Hoe kan ik mijn collectiestukken digitaliseren? Hoe begin ik aan het registreren van mijn collectie? Welke organisaties kunnen me hierbij helpen? Met deze vragen kan u terecht op CEST (Cultureel Erfgoed Standaarden Toolbox).

Wegwijs in beheer en conservatie

Hoe stel ik een collectieplan op? Hoe bewaar ik mijn collectie op een zo goed mogelijke manier? Hoe richt ik een depot in op een veilige manier? Antwoorden op deze en andere vragen over het behoud en beheer van erfgoed vindt u op Depotwijzer.be.

Wegwijs in het erfgoed van Vlaanderen

Nieuws en informatie over organisaties en evenementen in verband met erfgoed in Vlaanderen op de website van Faro (Vlaams Steunpunt voor Cultureel Erfgoed).

Advertentie